Kestävä ruokakulttuuri
Ruoka vastaa häviävän pienen osan Kauniaisten alueellisista päästöistä. Kaupungissa syödyn ruoan tuotannon päästöt muodostuvatkin lähes kokonaan muualla tuotetun ruoan ilmastopäästöistä. Globaalisti ruoantuotannon päästöt aiheuttavat kasvihuonekaasupäästöistä arviolta 25-30 prosenttia. Ruoantuotannon kokonaispäästöistä eläintuotanto vastaa 60-80 prosenttia. Ruoan ilmastopäästöjen vähentämiseksi merkittävimmät teot liittyvät eläinkunnan tuotteiden, erityisesti lihan ja maitotuotteiden vähentämiseen. Myös kotimaisen lihan ilmastopäästöt ovat suuret. Maatalous ja erityisesti lihantuotanto aiheuttaa myös muita ympäristöongelma, kuten luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä, vesistöjen rehevöitymistä sekä veden suurkulutusta. Suomalaisten makean veden kulutuksesta valtaosa syntyy ruoan tuotannon kautta Suomen rajojen ulkopuolella.
Voit klikata kuvan suuremmaksi.