Granikiihdyttämö

Granikiihdyttämössä kauniaislaiset pääsevät kokeilemaan, miltä kestävä elämäntapa tuntuu käytännössä. Jokainen osallistuja pääsee tekemään oman tiekartan ilmastopäästöjen ja luonnonvarojen kulutuksen vähentämiseksi kestävälle tasolle vuoteen 2030. Tiekartalle valittuja kestävän elämäntavan tekoja testataan neljän viikon kokeilujaksolla. Kokeilujakson päätyttyä tekojen vaikutus lasketaan.

Vuonna 2019 mukana olleet granilaiset vähensivät kuukauden kokeilujaksolla ilmastopäästöjään keskimäärin 26 %, mikäli oli paras tulos kaikista 13:a mukana olleesta kunnasta Suomessa.

Granikiihdyttämö on osa kansalainvälistä Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöä, jota toteuttaa D-mat Oy yhteistyössä eri kaupunkien kanssa. Granikiihdyttämö on osa kaupungin resurssiviisauden tiekartan (– kohti hiilineutraalia Grania) toteutusta.

Lue lisää kiihdyttämöstä sekä vuoden 2019 osallistujien kokemuksista paikallislehti Kaunis Granista

”Meidän perhe on ollut innoissaan tästä kokeilusta. Tämä on ollut tosi kiva tempaus ja se startti työpaja oli mukava ja tarpeellinen. Oli hieno tehdä teinien kanssa se tiekartta ja pohtia, että mitä me voidaan muuttaa meidän perheen arjessa. Tiekartta on meidän jääkaapin ovessa ja muistuttaa siitä, mihin ollaan sitouduttu.”